Na podzimní Štrúdlování v Besedě se vždycky všichni hodně těšíme. Protože se sejdeme, protože se pobavíme, protože je to napínavé a hlavně ... je tam jídlo. A ne ledajaké. Dycinky skvělé, dycinky nápadité, od nás všech s láskou upečené. 

Letos to bylo na rekord. Jak v počtu zavinutých vzorků, tak v počtu účastníků - soutěžících i porotců. Tedy těch bývá tradičně o dost víc, no aby ne! 
Soutěž začala štrúdly slanými, jejichž všemožné chuťové variace snad nikdy nemohou mít konec. Sladká bitva byla oproti té slané sice jednotvárnější, ale přesvědčili jsme se, že i s jablečno-nějakou náplní se dají dělat velká kouzla. 
Vítěznou výsledkovou listinu se jmény v minulosti třeba známými letos obohatil nováček, kterému jsme "bednu" všichni moc přáli. Jiřinův slaný štrúdl podpořili svým hlasem hlavně nejmladší porotci, neboť se chuťově hodně blížil nabídce z jídelních lístků českých pizzerií. A to oni moc rádi. Štrúdl s kachnou a zelím letos pokořila do těsta zavinutá Jarčina sekaná se slaninou a kapií, byla skvělá a zaslouženě na metě nejvyšší. Vítězný sladký zapletený fešák od Zdenči si zadal s karamelem a k tomu konkurence neměla co dodat. Snad jen štrúdl s mandlovou trestí se mu stal konkurenceschopným a Hanka tak zdárně obhájila Cenu Tobana. Takže konec dobrý, všechno dobré...
Na příští podzimní Štrúdlování v Besedě se už teď všichni hodně těšíme. 

Na všechny foky se dostanete rozkliknutím obrázku: